fredag 20 februari 2015

Los Angeles och resan till San Diego

Jag tog bussen i en timme längs en och samma gata, och plötsligt var jag inne i Los Angeles. Min värd hämtade upp mig på busshållplatsen så jag slapp byta buss och så åkte vi hem till honom. Han heter Cameron och bor i en lägenhet precis vid LA county museum of art,LACMA, i ett område som kallas Miracle Mile. Han jobbar med försäljning av mediciner och kör stand-up på kvällarna, tränar kickboxning och verkar överlag ha många järn i elden. Jag har dragit på mig en förkylning så han gav mig någon konstig medicin som man gjorde som ett te. Var typ som allt i ett sponsrat av Lipton. Skumt. Detta hjälpte inte så jag tog en alvedon istället. Sen gick jag en promenad i området och sen sov jag tror jag. Sov på soffan som var jättebekväm och hade los angeles och palmer som utsikt. Inte fy skam. 

Sen var det torsdag och jag hade bestämt träff med några andra från Couchsurfing. Två av dem bodde i LA, en var från Tyskland och en från Canada. Alla var män, som det verkar vara hela tiden på Couchsurfing? Tråkigt tycker jag, ska försöka leta upp fler tjejer men man kan ju inte alltid välja. Hursomhelst, de var väldigt snälla och roliga allihop så det var bra. Vi träffades i Griffith park som är en park/naturområde som ligger strax nordöst om Hollywood. Vi började med att kolla på ett övergivet zoo, som hade lagts ner på 60-talet men alla burar och sånt fanns kvar. Det var ganska kul faktiskt. I närheten pågick en filminspelning av ett barnprogram av något slag. Vi bestämde oss förmått vandra upp till någon hög punkt(den högsta tror jag..?) i parken. Det var sjukt varmt. Ingen hade solkräm. En park ranger stannade med sin bil och gav oss iskallt vatten och meddelade glatt att det var över 25 grader. Jotack. Vi slingrade oss uppför på torra stigar och kom tillslut fram till en utkikspost. Det var väldigt disigt så man kunde inte se så långt men jäklar vad stort LA är alltså. Sen gick vi tillbaka samma väg och tog en bil till observatoriet som ligger i parken. Det var rätt kul men alla var sjukt varma och hungriga så vi åkte och käkade istället. 

Sen gick jag en sväng längs Hollywood Boulevard och tittade på stjärnorna i marken och på hur de förberedde Oscarsgalan. Men vid det här laget var jag solbränd, varm, trött och hade feber så jag gick rätt fort hem till min värd och somnade vid klockan halv nio!  Nästa morgon körde han mig till busstationen vilket var väldigt snällt och där väntade jag i ungefär en timme på bussen. Den var riktigt fin men bekväma säten, wi-fi och inte så mycket folk. Jag vet inte om resvägen var fin för jag sov faktiskt hela vägen till San Diego. Väl där promenerade jag till citykärnan, och åt en taco på nåt litet hak och sen en ganska äcklig iskaffe på nån kedja. Här smälte dock isen. Sen tog jag bussen till "University City" som området jag bor i nu heter. Här heter min värd Fabrice och kommer från Toulouse i Frankrike. Han har flyttat hit och jobbar med någon slags biologiresearch. 

Just nu ligger jag i hans säng med jättemjuka lakan, han erbjöd mig sitt sovrum eftersom han gillar att vara uppe sent. Han sover alltså på soffan :). 5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Vilken snäll värd! Jag kan riktigt se dig ligga och sova i sängen!

  25 graders värme låter som en utopi - här är just nu 3 plusgrader...

  Hoppas att San Diego visar sig från sin bästa sida! Kram!

  SvaraRadera
 3. Ta hand om Din hälsa på bästa sätt.Följer Dig via kartan,hoppas att Du har en spännande dag framför Dig.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter (då menar jag INTE förkylningen och din onda näsa, stackare!)! San Diego är fint, hoppas du gillar det och har kul! Ser fram emot att följa din resa! Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt med det där zooet! Kolla in polisskolan tre (tror jag det är) så kommer du känna igen trappan du var i! :D

  Snön är äntligen borta härifrån kan jag säga. Försvann över en natt!

  SvaraRadera