torsdag 5 mars 2015

Blommor hundar och så himla mycket veganmat.

Ytterligare fyra dagar har spenderats i Portland. Jag har egentligen inte gjort något speciellt, men har haft det mycket trevligt ändå. Jag har läst boken "Alltings början" av Karolina Ramqvist. Jag har druckit jättegott kaffe i solen i trädgården, lekt med hundarna och och promenerat i många timmar. En dag åkte jag ner till stan och var på Powells city of books. En enorm bokbutik med allt man kan tänka sig. Man får en karta om man vill för att hitta rätt, butiken sträcker sig över ett helt kvarter. Jag köpte en begagnad bok av Virginia Woolf. Sen åt jag en vegansk bacon-cheeseburgare i en park i solen innan jag köpte lite kaffe och drack samtidigt som jag skrev vykort. 


En eftermiddag hängde jag med hundarna i trädgården. De älskar att stjäla grönkål direkt från plantan men efter lite jagande hängde vi på altanen och kastade lite frisbee istället. Amandas trädgård är så fin, massa inhemska växter och andra spännande grejer. Ovan är en bild på en blommande vinbär, har aldrig sett dem i Sverige, har ni? Tydligen är bären inte riktigt lika goda som andra vinbär men blommorna luktar otroligt gott. 


Igår träffade jag Amy och åt frukost på A.N.D Café. Jag åt biscuits and gravy med vegansk köttfärslimpa och grönkål. Och så varm kryddad äppelcider. Mmmmmmmm. Sen åkte vi till en park i Portland med en pytteliten gammal vulkan som man kan promenera upp på. Så det gjorde vi såklart. 


Tog en promenad till postkontoret och passerade diverse väggmålningar och ett jättestort magnoliaträd. 


Idag promenerade jag en timme söderut och besökte den veganska minigallerian, som består av ta butiker. Ett café som heter Sweetpea Bakery, en kläd/accessoar/bokbutik som heter Herbivore, en matbutik som heter Food Fight Grocery och så en tatueringsstudio som heter scapegoat. Jag besökte tre av fyra ställen. Sen promenerade jag tillbaka och drack te på ett cafe som heter Townshends tea house. Is-chai-latte med yerba maté te med massa kryddor och ganska mycket svartpeppar i. Gött och varmt i solen! 

Imorgon åker vi till regnskogen över helgen!

4 kommentarer:

 1. Funderar på att omedelbums börja leta efter billiga biljetter till Portland,,, Verkar vara helt galet trevligt. Förstår att du trivs - fortsätt med det!

  SvaraRadera
 2. All denna veganmat gör mig hungrig!!! Jag glömmer aldrig veganburgarna i Berlin som vi åt sittande på trottoaren. Gud så gott det var! Och på marknaden!

  Det ser underbart ut med alla vårbilder och det tröstar mig i vinterkylan. Här är det blött och kyligt i dag och såväl regnbyxor som -jacka togs på i morse. Magnoliaträden är fantastiska! Saknar dig! Puss!

  SvaraRadera
 3. Visst är det fantastiskt att inte göra mycket men ändå ha det trevligt.
  Kände inte igen vinbären bara bladen
  Var bor Du i stan? Kram

  SvaraRadera
 4. Vad vackert det verkar vara i Portland! Våren har verkligen kommit längre där än här, men den är på väg! Snödroppar och krokus har kommit upp.
  Nu undrar jag bara vilken av de fyra affärerna du inte besökte... Är det så att du har skaffat en tatuering??! ��
  Ha det bra! Kram! Pernilla

  SvaraRadera